Nieuwsbericht

Mededeling van 21-11-2019

Belgische delegatie en Minister De Crem zetten economische missie verder in Shanghai

21 november 2019


Nadat het eerste deel van de Belgische economische missie doorging in de Chinese hoofdstad Beijing heeft de voltallige Belgische delegatie nu koers gezet naar Shanghai.

Shanghai is qua inwonersaantal de grootste stad ter wereld met zo’n 25 miljoen inwoners. Daarnaast vormt de stad het financieel-economische hart van China. Ook hier is het de bedoeling dat er (economische) samenwerkingsakkoorden worden afgesloten tussen Chinese en Belgische bedrijven.

Veel van de bedrijven die deel uitmaken van de Belgische economische missie zijn reeds actief in China. Ongeveer 300 Belgische bedrijven zijn actief in Shanghai zelf en in de aangrenzende provincies Jiangsu en Zheijang. Minister De Crem: “De Belgische bedrijven die reeds actief zijn in China hebben tijdens deze economische missie een belangrijke rol als mentor en gids voor bedrijven die de intentie hebben actief te worden in de Volksrepubliek. Solvay bijvoorbeeld stelt nu al 3 000 mensen tewerk verdeeld over elf industriële sites en kondigt tijdens deze missie nog een extra uitbreiding aan wat betreft hun Research & Innovation Center. Hun netwerk en ervaring in China is van onvoorstelbare waarde voor bedrijven die zich hier willen vestigen”.

In Shanghai zal ook aandacht zijn voor cultuur. De ‘Walloon Export Agency’ (AWEX) en Flanders Investment & Trade (FIT) zullen tijdens verschillende seminaries de meerwaarde, kennis en expertise van ons land en haar deelstaten toelichten.


< Vorige bericht