Nieuwsbericht

Mededeling van 01-01-2020

Goede politionele samenwerking in Brussel levert resultaat op

1 januari 2020


            De samenwerking tussen de zes Brusselse politiezones tijdens de afgelopen oudejaarsnacht heeft tot goede resultaten geleid. Een strakke coördinatie, de eenheid van commando en de uitmuntende samenwerking tussen de verschillende politie- en hulpverleningsdiensten leidde tot de arrestatie van meer dan 200 onruststokers. Hierdoor werden verschillende potentiële onrusten snel in de kiem gescoord waardoor Brussel gespaard bleef van zware escalaties.

            Na de zware rellen in Molenbeek en Brussel tijdens de oudejaarsnacht van vorig jaar nam Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de afgelopen weken verschillende initiatieven om gelijkaardige gebeurtenissen dit jaar te vermijden. “Het eerste belangrijke fundament was een intensieve samenwerking tussen de zes Brusselse politiezones, inclusief een éénheid van commando. Het was en blijft mijn overtuiging dat zo’n eenheid van commando een gerichter, sneller en daadkrachtiger optreden op het terrein toelaat. Daarnaast werd het aantal manschappen op het terrein dit jaar verdubbeld. De boodschap was duidelijk: het geweld van vorig jaar was niet alleen ongezien maar wat mij betreft ook totaal onaanvaardbaar”.

            Minister De Crem dankt uitdrukkelijk de verschillende diensten, agenten en hulpverleners die tijdens oudejaarsnacht werkten om te verzekeren dat duizenden mensen veilig het nieuwe jaar konden inzetten. “De mensen die op zo’n dagen werken verdienen enorm veel waardering en erkenning”, zo besluit Minister De Crem.


< Vorige bericht