Nieuwsbericht

Mededeling van 30-12-2019

Voor de eerste keer politionele samenwerking tussen zes Brusselse politiezones

30 december 2019


            Voor de allereerste keer zullen de zes Brusselse politiezones morgenavond de handen in elkaar slaan om de veiligheid tijdens de oudejaarsfestiviteiten te verzekeren. Dat heeft Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem vandaag aangekondigd.

            Tijdens de oudejaarsnacht van vorig jaar braken op verschillende plaatsen in Brussel onregelmatigheden en rellen uit. Vooral in Molenbeek werd enorme schade aangericht: winkelruiten werden aan diggelen geslagen, bushaltes werden gesloopt en er was sprake van enorm geweld ten aanzien van politieagenten en andere hulpverleners. Minister De Crem: “De gebeurtenissen van vorig jaar waren absoluut onaanvaardbaar. Zowel na die gebeurtenissen als ter voorbereiding van morgen heb ik contact gehad met de lokale autoriteiten. Dat heeft nu geresulteerd in een eerste politionele samenwerking tussen de zes verschillende politiezones om de veiligheid morgen te garanderen op het gehele Brusselse grondgebied”.

            Naast de samenwerking met eenheid van commando zal het aantal politieagenten dat morgen wordt ingezet ook verdubbeld worden. “Iedereen mag uiteraard feesten en het nieuwe jaar vrolijk inzetten. Het moet echter wel duidelijk zijn: er zal hard opgetreden worden tegen onruststokers”, aldus Minister De Crem.


< Vorige bericht