Nieuwsbericht

Mededeling van 26-06-2012

Opendeur Landcomponent in Leopoldsburg

Ondanks het regenweer was er op 24 juni 2012 een grote opkomst om de Landcomponent te ontdekken in het kamp Beverlo in Leopoldsburg.


Foto Defensie (R. Sedeyn)

Met ingehouden adem keken de toeschouwers toe hoe de Special Forces een spectaculaire actie uitvoerden. Met steun van een helikopter bevrijdden en evacueerden ze op uiterst doeltreffende wijze enkele belangrijke personen (high value targets). Ook de veiligheidsagenten van Defensie en een peloton AIV (Armoured Infantry Vehicle) toonden hun professionalisme met een erg realistische demonstratie. In totaal konden de bezoekers tijdens een veertigtal demonstraties de competenties van uiteenlopende eenheden ontdekken.

Verwondering, verrassing, … er was voor elk wat wils: infostands, hindernispistes, voertuigen, enzovoort. Iedereen kon de Landcomponent ontdekken naar eigen smaak. Het hoogtepunt was een speciale omloop waarop de jongeren de diverse specialiteiten van de Landcomponent konden ‘uitoefenen’: door het zoeken naar mijnen of door middel van een behendigheids- of materiaaltest kropen ze een beetje in de huid van een militair.

De hele familie kreeg dus de kans om op een leuke manier de vele gezichten van de Landcomponent te ontdekken. Volgend jaar vindt dit evenement plaats in het kamp van Marche-en-Famenne.

Artikel afkomstig van de website van Defensie, www.mil.be


< Vorige bericht