Nieuwsbericht

Mededeling van 05-03-2012

Topografische kaarten van het NGI online

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) heeft in aanwezigheid van haar Voogdijminister Pieter De Crem haar nieuwste ontwikkeling Topomap-viewer voorgesteld.


Foto's Defensie (M. Azoug)

Dit gebeurde tijdens een persconferentie in Oostende op de symbolische datum van 05 maart 2012, de 500ste verjaardag van de baanbrekende Vlaamse cartograaf Gerardus Mercator.

Topomap-viewer is het meest recente paradepaardje van het NGI. Het is een toepassing die iedereen via de website van het Instituut, www.ngi.be, kan gebruiken om doorheen de actuele topografische kaarten en luchtfoto’s te navigeren.

In de marge stelde het NGI ook nog enkele andere initiatieven voor. Sinds het ontstaan van ons land heeft het NGI de topografie van het Belgisch grondgebied minutieus bijgehouden en ter beschikking gesteld van het grote publiek. Het Instituut bewaart en exploiteert een groot aantal oude kaarten die dateren van voor het ontstaan van België. In de zeer nabije toekomst worden deze ter beschikking gesteld van onze Belgische universiteiten voor onderwijs en onderzoek. Tenslotte toont een outdoor-tentoonstelling in de Abdij Ter Kameren aan waarom het Nationaal Geografisch Instituut beschouwd wordt als dé geo-referentie voor België.


< Vorige bericht