Nieuwsbericht

Mededeling van 06-08-2012

77ste nationale herdenking in Nieuwpoort

Zoals elk jaar heeft de stad Nieuwpoort op de eerste zondag van augustus koning Albert I en de helden van de IJzer herdacht.


Foto (c) Defensie

Foto's>>

De plechtigheid begon met de aankomst van de vertegenwoordiger van de Koning aan het monument voor koning Albert I. Kolonel vlieger Rudy Theys, militair commandant van de provincie West-Vlaanderen vertegenwoordigde er de Defensieminister. Een klaroenspeler van de Koninklijke Katholieke Fanfare van Nieuwpoort en een militair detachement van het Bataljon Artillerie brachten vervolgens hulde. Om tien uur defileerden de vaandels voor de eretribune, gevolgd door een oecumenische dienst in aanwezigheid van de hoge vertegenwoordigers.

Pastoor Viane leidde de dienst in onder het thema 'Zien wij nog waar het op aan komt?', opgeluisterd door het Koninklijk Mannenkoor uit Sint-Niklaas. Na enkele toespraken en het lied Remember me, weerklok de Last Post terwijl de vertegenwoordigers bloemen neerlegden aan het monument.

De plechtigheid sloot af met het Europees volkslied en een interpretatie van het Belgisch volkslied door professor-musicus Léon-Bernard Giot. Ook aan het Britse gedenkteken, het IJzergedenkteken en aan het Franse memoriaal vonden gelijkaardige bloemenhuldes plaats.

Bron: mil.be


< Vorige bericht