Nieuwsbericht

Mededeling van 15-06-2012

Diest wordt peterstad van de Special Forces Group

Op vrijdag 22 juni 2012 vindt in Diest de officiƫle plechtigheid plaats tijdens dewelke de stad het peterschap zal opnemen over de Special Forces Group.


Foto Defensie (D. Orban)

De plechtigheid wordt bijgewoond door onder meer Minister van Landsverdediging Pieter De Crem, burgemeester van Diest, Jan Laurys, en waarnemend Chef van Defensie, Luitenant-generaal vlieger Gerard Van Caelenberge.

Meer dan 55 jaar vormde de Citadel van Diest de thuisbasis van het 1ste Bataljon Parachutisten, dat in 2010 werd ontbonden in het kader van het transformatieplan van Defensie. De stad Diest is altijd fier geweest op haar para-eenheid die deel uitmaakte van de lokale gemeenschap. Met het opnemen van dit peterschap wil de stad de banden met Defensie opnieuw aanhalen. Meerdere manschappen van 1 Para maakten de overstap naar de Special Forces Group, gehuisvest in Heverlee. Het is bovendien deze eenheid die de standaard, de tradities en de kentekens van het 1ste Bataljon Paracommando heeft overgenomen.

De plechtigheid ter ere van dit peterschap vindt plaats op vrijdag 22 juni om 13 uur op de Grote Markt van Diest. Een tentoonstelling verschaft meer uitleg over de geschiedenis van de Special Forces Group en bezoekers kunnen er ook kennis maken met hun uitrusting.


< Vorige bericht