Nieuwsbericht

Mededeling van 07-06-2012

NAVO Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen bezoekt Defensie

Op 7 juni 2012 heeft de Heer Anders Fogh Rasmussen, Secretaris-generaal van de NAVO, een officieel bezoek gebracht aan Defensie.


Foto's Defensie (G. Joos)

Minister van Landsverdediging Pieter De Crem verwelkomde Secretaris-generaal Rasmussen in de 10de Tactische Wing in Kleine-Brogel. Deze vliegbasis vormt, samen met de 2de Tactische Wing van Florennes, de thuisbasis voor de F-16 vloot van de Belgische Luchtcomponent. De Heer Rasmussen dankte het personeel van de basis voor de belangrijke rol die ze vorig jaar speelden tijdens UNIFIED PROTECTOR. Deze door de NAVO-geleide operatie werd opgezet om de Libische bevolking te beschermen tegen de wandaden van het toenmalige regime. Belgische militairen en F-16 vliegtuigen van beide basissen nemen eveneens deel aan de ISAF-missie in Afghanistan, waar ze sinds september 2008 al meer dan 11.000 vlieguren presteerden.

Secretaris-generaal Rasmussen:

“I would like to express my gratitude to the Belgian Armed Forces for their efforts in support of ISAF operations in Afghanistan and in our recent operations in Libya. I know that all Kleine-Brogel F-16 pilots have operated over Afghanistan and were amongst the first NATO forces over Libya. I also appreciate your contribution to Baltic air policing. In every mission that Kleine-Brogel pilots contribute, they excel and maintain the highest standards”.

Eind vorig jaar werden alle Belgische piloten en grondpersoneel dat aan de operatie UNIFIED PROTECTOR deelnam reeds gehuldigd door Prins Filip. Afgelopen maand bezocht Z.M Koning Albert II de basis van Florennes om er zijn erkenning uit te drukken voor het personeel van de 2de Tactische Wing.

België wordt vandaag opnieuw erkend als een betrouwbare partner binnen de Europese Unie, de NAVO en de Verenigde Naties. Onze deelname aan wereldwijde operaties voor vrede en veiligheid wordt zeer gewaardeerd door de internationale gemeenschap, zoals Mr Rasmussen met dit bezoek ook aantoonde.  

Het c.v. van de Heer Rasmussen, Secretaris-generaal van de NAVO, kunt u raadplegen via deze link.


< Vorige bericht