Nieuwsbericht

Mededeling van 18-04-2012

Canadees Minister van Defensie Peter MacKay op werkbezoek in België

Op dinsdag 17 april 2012 had Minister van Defensie Pieter De Crem het genoegen zijn Canadese collega Minister van Defensie Peter MacKay te ontvangen in België.


Foto's Defensie (J. Braekevelt)

Tijdens een bilateraal onderhoud bespraken beide ministers een reeks onderwerpen van gemeenschappelijk belang. Ze hadden het onder meer over de voorbereiding op de NAVO-top die in de maand mei in Chicago zal plaats vinden, de uitdagingen waar nationale strijdkrachten voor staan in de huidige context van besparingen en aandachtspunten in het kader van de internationale veiligheid.

Als afsluiter van de dag hield Minister MacKay een toespraak in het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie met als onderwerp ‘NAVO en de weg naar de Chicago-top’. Hierin legde hij de nadruk op de uitstekende band tussen Canada en België, het blijvende en sterke engagement van Canada naar de NAVO toe en de toekomstige uitdagingen waar de Alliantie voor staat.

Op woensdag 18 april nemen Ministers Peter MacKay en Pieter De Crem deel aan de NAVO-top met Ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie in Brussel.

 


< Vorige bericht