Nieuwsbericht

Mededeling van 16-04-2012

Tweedaags bezoek van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties aan België

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Mr Ban Ki-Moon, brengt een tweedaags bezoek van 15 tot en met 16 april aan ons land in het kader van de Europese top over duurzame ontwikkeling.


Foto FOD Buitenlandse Zaken

Op zondag 15 april stonden ontmoetingen op de agenda met Prins Filip, Premier Elio Di Rupo, Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Minister van Landsverdediging Pieter De Crem. Tijdens het onderhoud kwamen de Belgische deelname aan internationale operaties in Afghanistan, Libanon en Congo aan bod, net als de internationale actualiteit met de toestand in Syrië en Iran en de internationale conferentie over duurzame ontwikkeling in Rio de Janeiro in juni.

Secretaris-generaal Ban Ki-Moon benadrukte nogmaals de goede banden tussen de Verenigde Naties en België en prees ons land als een loyale en betrouwbare partner.

Op maandag 16 april brengt de secretaris-generaal een bezoek aan de Europese Commissie en de Europese Unie en ontmoet hij Voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, Voorzitter van de Europese Commissie Jos2 Manuel Barroso en de Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid Catherine Ashton.

Via deze link vindt u de toespraak van de secretaris-generaal op de persconferentie van 15 april.


< Vorige bericht