Nieuwsbericht

Mededeling van 17-05-2018

Pleidooi voor directe vlucht tussen San Francisco en Brussel

Bilateraal werkbezoek aan de Verenigde Staten


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem woonde op woensdag 16 mei verder nog een conferentie bij over Artificial Intelligence op Berkeley University, georganiseerd door de Amici Lovaniensis, West Coast US. Dit toont eens te meer de hechte band aan tussen België en Californië op het vlak van innovatie, onderzoek en ontwikkeling.

 

Op donderdag 17 mei, de laatste dag van zijn missie in Californië, ontmoette Staatssecretaris De Crem de Director Strategic Initiatives van United Airlines, om een mogelijke nieuwe directe vlucht tussen San Francisco en Brussel te bespreken. Pieter De Crem zet zich sterk in om ons land zo goed mogelijk te verbinden met economische hubs wereldwijd. Zo zette hij de voorbije jaren zijn schouders onder nieuwe en hernieuwde verbindingen tussen Brussel en Atlanta, Mumbai, Shanghai en Toronto en ijvert hij voor rechtstreekse verbindingen met Singapore en New Delhi.

 

Tenslotte had Staatssecretaris De Crem ook de eer om de nieuwe tentoonstelling van René Magritte in het San Francisco Museum of Modern Art te openen.


< Vorige bericht