Nieuwsbericht

Mededeling van 21-04-2017

Netwerkmissie naar Mumbai onder leiding van Staatssecretaris Pieter De Crem

24 – 28 april 2017


Archiefbeeld - Ontmoeting met de Indiase Premier Modi

Van maandag 24 tot vrijdag 28 april vindt er een netwerkmissie plaats naar Mumbai onder leiding van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem. Deze missie wordt georganiseerd door Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, de Federatie van de Belgische Kamers van Koophandel, met actieve ondersteuning van het consulaat-generaal van België in Mumbai, de Belgisch-Indische Kamer van Koophandel en Leuven MindGate.

Mumbai is de commerciële hoofdstad en grootste stad van India, gelegen aan de westkust. Het is een stad van superlatieven met een geschatte bevolking van 18.4 miljoen inwoners. De stad en de omliggende regio produceren 5% van het BBP en de activiteit in de regio vertegenwoordigt 25% van de industriële productie, 40% van de maritieme handel en 70% van de Indiase economie van kapitaaltransacties.

Mumbai is verder ook een van de tien grootste wereldwijde financiële platforms en herbergt hoofdkwartieren van veel Indiase en internationale ondernemingen. Het economisch belang van Mumbai en de hoge levensstandaard in vergelijking met de rest van India trekt migranten aan uit alle regio’s van het land, die de stad een intense sociale en culturele diversiteit biedt. De stad is ook gekend om haar bloeiende filmindustrie, vandaar de bijnaam “Bollywood”.

Meer info op www.voka.be


< Vorige bericht