Nieuwsbericht

Mededeling van 30-03-2017

Slot van een succesvol Staatsbezoek aan Denemarken

28 – 30 maart 2017


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem nam van 28 tot 30 maart deel aan het Staatsbezoek van het Belgisch Koningspaar aan Denemarken. Naast de Minister-Presidenten van de verschillende Belgische entiteiten, reisde er ook een belangrijke academische en economische delegatie mee.  

Het doel was om de historische banden tussen Denemarken en België verder te versterken, niet in het minst op economisch vlak. Tijdens de gehele duur van het bezoek lag er dan ook een sterke focus op handel en zakendoen. De bilaterale handel tussen Denemarken en ons land is immers belangrijk, maar vertoont een zeer grote groeimarge, zoals De Crem ook in zijn verschillende toespraken benadrukte.

De officiële delegatie en de 35 meereizende bedrijven richtten zich in het bijzonder op thema’s als duurzame ontwikkeling, hernieuwbare energie, gezondheid, logistiek en transport, en Smart City Solutions.

Als burgemeester van Aalter zette De Crem recentelijk een samenwerking op poten met LivingTommorow/TomorrowLab om van de gemeente Aalter een Smart City te maken. En ook het Vorstenpaar besteedt een grote aandacht aan het werken aan een intelligente en duurzame samenleving. Dit bezoek vormde dan ook de perfecte gelegenheid om van ervaringen uit te wisselen met de Denen, die koploper zijn in Smart City Solutions.  

Het Staatsbezoek bereikte dan ook het beoogde objectief, namelijk het versterken en verdiepen van de banden tussen beide landen op cultureel, academisch, politiek, en vooral economisch vlak.


< Vorige bericht